Matintoleranse

Vi bruker tester fra et laboratorie i Seattle som heter US BioTek. På grunn av deres høye kvalitet og presisjon er de et naturlig valg.

Behovet for tester vil bli vurdert ut fra det kliniske bildet.

Protein intoleranse er et mer og mer vanlig problem i den siviliserte verden. Allergier og andre reaksjoner mot mat tilhører ikke lenger sjeldenheter. Denne type problematikk kan gi mange symptomer som man kanskje ikke tenker over kan ha sammenheng med hva vi spiser. Man kan ofte lete i blinde før man finner løsninger. Nå kan du ved hjelp av en enkel test finne ut hvordan din kropp reagerer på mat. Spør etter brosjyre i klinikken.

Følgende plager kan være relatert til mat/ protein intoleranse:
Fordøyelsessystem

 • Magekramper, magesmerter, dårlig ånde, gulping, oppstøt etter måltid, luftavgang, ganekløe, oppkast

Nervesystem

 • Engstelse, forvirrin, depresjon, hyperaktivitet, konsentrasjons problemer, aggressivitet, irritabilitet, rastløshet
Muskler og Ledd
 • Leddinflammasjon, leddsmerter, muskelsmerter, muskelsvakhet
Uro-genital system
 • Sengevæting, hyppig vannlating, vaginal kløe, vaginal utflod, PMS
Respirasjonssystem
 • Astma, bryst spenninge, kronisk hoste, sår hals, rennende nese, kronisk bihulebetennelse
Hjerte-kar systemet
 • Bryst smerter, uregelmessig hjerterytme, høyt blodtrykk, økt puls
Hud, hår og negler
 • Akne, skjøre negler/hår, flass, eksem, tørr hud, blek hud, mørke ringer under øynene, utslett
Diverse
 • Unormale matbehov, kronisk tretthet, svimmelhet, hodepine/migrene, søvnproblemer,kvalme, væskeopphopning, mareritt, raske vekttap, overvekt, skjære tenner
Som det helt klart fremgår, kan nesten alle symptomer relateres
til mat/protein intoleranse. Disse listene er til og med kortet ned,
og inkluderer ikke alle mulige symptomer. Dersom dine symptomer ikke vises her, indikerer dette ikke på noen måte at dine symptomer ikke kan skyldes en mat/ protein intoleranse.
Det som ofte kjennetegner en mat/protein intoleranse er et bredt symptombilde.
Testen måler kroppens mulige reaksjon mot 96 vanlige matvarer (vi måler IgG og IgA antistoff mot matvarene), og tas enkelt med et lite stikk i fingeren. Noen dråper blod skal da samles på seks  strips, tørkes og sendes til laboratoriet i Seattle i USA. Testsvar mottas etter ca. 4 uker.
Les mer om de to hovedtestene vi bruker ved å følge linken til laboratoriet i USA www.usbiotek.com eller Norske samarbeids partner Eubiotek. Laboratoriet har muligheter for å ta utvidete mat/ protein intoleranse tester.

 

Cellestoffskifte

Vi bruker urinprøver fra EU-Biotek / www.usbiotek.com for å teste cellestoffskifte.

 Ved hjelp av en enkel urinprøve kan du få svar på følgende:
 • Kroppens evne til å bryte ned og omsette karbohydrater, proteiner og fett fra maten du spiser.
 •  Kroppens evne til å produsere energi.
 • Leverens evne til å avgifte kroppen.
 • Tilstanden i mage/tarm (evt. ubalanse i bakterieflora).
 • Tilstanden i nervesystemet.
 •  Evt. påvirkning av miljøgifter.
 • Ernæringsstatus på vitaminer, mineraler og aminosyrer
Med hver eneste analyse medfølger et behandlingsforslag samt en forklaring til  behandleren. Alle behandlingsforslagene er grundig dokumentert med minimum 5 studier/artikler som bakgrunn.
Organiske syrer i urinen er et resultat av nedbrytning og omdannelse av proteiner, karbohydrater og fett fra kosten vår. Mengden av de forskjellige stoffene danner et unikt grunnlag for informasjon om kroppens biokjemi, og din helse på cellenivå. Stoffer fra bakterier gir også viktig informasjon. Din behandler får viktig informasjon om mulige faktorer som kan være årsak til din helsetilstand eller påvirke din fysiske og mentale helse.
Du får 2 tester i 1!
Tilstandsrapport og forgiftningsrapport
Du blir testet for 7 forskjellige miljøgifter som finnes i vår hverdag.
Parabener finnes i kosmetikk, tannkremer, sjampo, medisiner etc. Parabener har østrogen og hormonhermende effekt, og har vært implisert i tilfeller av brystkreft.
Phthalater brukes i produksjon av plastikk for å øke fleksibiliteten og mykne materialet. Det brukes også i enkelte depot-medisiner, make-up, sjampo og lignende. Phthalater er kjent for å forårsake hormonelle forstyrrelser, så vel som nevrologiske og utviklingsmessige forstyrrelser. Spesielt kan de påvirke guttefoster på en negativ måte.
Xylen finnes i mange kilder, bl.a. tobakksrøyk, tyggegummi, blekk, polish, lakk, maling, avfettingsmidler og mye mer. Xylen kan undertrykke sentralnervesystemet, og forårsake anemi, nyreskader, irritasjon i slimhinner, hudbetennelse, tretthet, hodepine etc.
Benzen er naturlig til stede i rå og raffinert petroleum. Kilder: tobakksrøyk, lim, maling, markørpenner, tyggegummi, avgasser fra byggematerialer, teppe lim, flytende vaskemidler, møbelvoks etc.
Benzen kan senke blodverdiene og redusere beinmargen, med bl.a. leukemi til følge. Kreftfremkallende og giftig for genene.
 
Trimethylbenzen brukes i impregnering av treverk, white spirit, pestisider (sprøytemidler), avfettingsmidler, blekemidler, parfymer, skjerm rensemidler, sko impregnering.
Trimethylbenzen kan forårsake magesmerter,  kvalme, diaré, nyrebetennelse, symptomer på løsemiddelskader, svette tokter, svimmelhet, irritasjon av slimhinner, hodepine, tretthet etc
Styren brukes i produksjon av syntetisk gummi, syntetisk lateks, polyestere og plastikk produkter. Finnes også i tobakksrøyk, pakkematerialer, leker, hobbymaterialer, bildeler, husholdningsapparater etc.
Styren hemmer sentralnervesystemet, og kan forårsake svimmelhet, hodepine, kvalme, konsentrasjonsproblemer, redusert balanse og koordineringsevne, tretthet, hudbetennelse etc.
Toluen er rikelig til stede i tobakksrøyk, blekk, tynner, klebestoffer, toalettrengjøringsmidler, bakteriedrepende midler, tilsetning i kosmetikk, brukes for å øke oktanen i bensin.
Toluen kan forårsake skjelvinger, sløvhet, humørsvingninger, øresus, dobbeltsyn, taleforstyrrelser, anoreksi, svimmelhet etc.
Som du ser, er det mange av de vanlige tingene vi omgir oss med til daglig, som kan være kilde for eksponering av disse stoffene.
Dersom du har en eller flere av dem i kroppen, er det viktig å hjelpe kroppen til å kvitte seg med dem slik at de ikke forårsaker mer skade, og slik at kroppen får mulighet til å reparere seg selv.


PRØVETAKINGEN
Testen er enkel og kan utføres hjemme hos deg selv. Du får det du skal bruke, fra din behandler.

 • Midtstråleurin fra morgenurin samles i et rent beger.
 • Innsamlingsstripsen gjennomfuktes.
 • Overflødig urin dryppes av stripsen.
 • Deretter puttes stripsen ned i posen til de fuktabsorberende kulene, og sendes i vedlagte returkonvolutt til laboratoriet.
Dette gjør at man ikke trenger å fryse eller sette urinprøven i kjøleskap, samtidig som de organiske syrene som skal måles holder seg stabile til de når laboratoriet.